Colăcei cu Mac

de Alina26 in Piine, 19 Dec 2014 | 5141 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 15 g drojdie
  • 2 oua
  • 300 ml apa călduță
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite zahăr
  • 4 lg ulei
  • mac + 1 galbenus pt uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colăcei cu Mac:

Punem faina cu sarea intr-un bol, faceti o adancitura adaugati ouale. Drojdia o frecați cu zaharul si puneti apa calduta. Începeți sa bateti ouale cu o furculiță si incet incet adaugati drojdia cu apa continuând sa amestecati cu furculita. Cand nu mai reușiți, incepeti sa frământați cu mainile. Daca credeti ca mai trebuie făina, mai adaugati putină. Treptat punem uleiul caldut continuand sa frământați. Va iesi un aluat moale si nelipicios. Lasati la crescut pana își dubleaza volumul.

Incingem cuptorul la 180 °. Impartim aluatul in șase părți egale.

Pe masa de lucru tapetam puțină faina si incepem sa formam un "șnur" de 80cm...apoi il punem cap la cap. ..si invartim capetele....apoi rasucim in jurul ei... (vezi poza).Continuam pana la ultimul.

Le punem intr-o tava unsa cu ulei , le ungem cu galbenus si presaram cu mac.Dam tava la cuptor pentru 30 de minute.

Calde, moi si crocante sunt foarte gustoase. 

Pofta buna! !!! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Colăcei cu Mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Geanina87 1

20.12.2014, 20:38

Rocsi 1

20.12.2014, 23:35

Cat de frumosi ti-au iesit! As vrea unul!

Alina26 1

22.12.2014, 16:37

Te servesc cu mare plăcere! !!!!
Mulțumesc mult! !!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Colacei pentru colindatori